miercuri, 25 septembrie 2019

Sirop Coji de nuca


Am racit, culmea, era cald afara, si am reusit. Cum? De la nepoata mea, racita si ea de la cresa. Pentru ca am racit, mi s-a infundat nasul, si a trebuit sa respir pe gura, de aici s-a pornit o tuse de toata frumusetea. De ce v-am zis toate aceste lucruri? Pentru a ajunge la ce ma intereseaza, si anume siropul din coji de nuca, recomandat de mama mea pentru tuse.

Cu toate ca multi dintre noi consideram nefolositoare cojile de nuca si le aruncam la gunoi,acestea au calitati extraordinare, datorita compozitiei lor. Cojile nucilor pot fi folosite intr-o multime de tratamente naturiste, eu va povestesc doar despre siropul de coji de nuca.

Reteta :
  • 5-10 nuci
  • 250-500 ml apa
  • 5-10 linguri de zahar
Puteti pune un anumit numar de nuci, in functie de cantitatea de sirop pe care o doriti .
Nucile se sparg usor, cu ustensila specifica acestei operatiuni sau cu un ciocan, ce aveti la indemana. Se pun la fiert in cantitatea de apa potrivita numarului de nuci ales ( ex :5 nuci - 250 ml apa ) , apoi se adauga zaharul . Se fierbe la foc mic pentru a ajunge la culoarea si consistenta specifica siropului.
Este un sirop foarte bun pentru a combate tusea si raceala, ajuta de asemenea si la cresterea imunitatii.

Pe mine m-a ajutat, doar ca recomand a nu se consuma in cantitati mari, avand zahar in compozitie, de exemplu eu am baut intre 3 si 5 linguri pe zi.

Sanatate! Sper totusi sa nu aveti nevoie, dar la nevoie un tratament naturist ajuta !

 Sursa foto : Nuca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu